
2015 yılı başındaki Maltın Günü Viski Kulübü toplantılarından birinde konuşmaya başladığımız ve sonra Maltın Günü ekibiyle beraber ilerlettiğimiz bir projeyi gerçeğe çevirmek bizim gibi amatör bir ekip için muazzam bir deneyim oldu. ODTÜ Caz Topluluğu ve BEST Ankara günlerinden kalan organizasyon deneyimlerimi tozlu raflardan çıkarmam için de güzel bir fırsat olduğunu söylemem gerekiyor ki bu organizasyonun gerçekleşmesinde bu kulüplerde öğrendiğim birçok şeyi kullanmam gerekti.


Organizasyonun amacı ülkemizdeki viski farkındalığını arttırmak ve viski hakkındaki bilgi sınırlarımızı zorlamaktı. Sanırım bu konuda da başarılı olduk. Geceye açılış konuşmaları, gecenin formatı ve tadım teknikleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak başladık. Artık sırada viski şişelerinin arasında kaybolmak vardı.


World Whisky Day İstanbul’da 35′ten fazla farklı viski denendi. Bu viskiler arasında dünyanın en çok ödül alan malt viskisi olan Glenfiddich’in 12, 15 ve 18 yıllık viskileri, The Macallan’ın Amber ve Sienna’sı, farklı bir harman olmayı başarak Famous Grouse ailesi, ülkemizde büyük beğeniyle takip edilen Jack Daniel’s ailesi, Woodford Reserve’in Kentucky Burbonu, Benromach’ın sıra dışı viskileri, Balvenie’nin karizmatik DoubleWood’u, Islay Adası’nın amiral gemilerinden Lagavulin 16 ve Laphroaig 10, Japonya’dan Yamazaki 18 ve Nikka Pure Malt Black gibi daha sayamadığım viskiler bulunmaktaydı. 35 üzerinde farklı viski deneme şansını bulduğumuz organizasyonda Maltın Günü Tadım Ekibi gönüllü olarak viskiler hakkında sürekli bilgi verdi.

Etkinlik Corinne Hotel’in harika manzaralı terasında çok güzel bir havada yapıldı. Bu sayede viskilerden alınan haz İstanbul’un harika manzarasıyla bir kat daha arttı.

WWD İstanbul’da farklılık yaratan bir bölüm ise ilk bir saatlik viski tadımından sonra sevgili Viski Perver’in Islay sunumu, Burkay Adalığ’nın Nikka ve Yamazaki sunumu ve Viski Perver ile beraber düzenlediğimiz ‘Open Bar’ oldu. Viski Perver’in Octomore tadımı uzun süre unutulamayacak nitelikteydi. Zaten bir noktadan sonra katılımcılar farklı viskiler beğenip viskiseverler olarak bunları kendi aralarında tartışmaya başladılar ki etkinliğin amacına ulaştığını gösteren noktalardan birisi de buydu.
World Whisky Day İstanbul bize ilerleyen dönemde planlamaya başladığımız etkinlikler için şimdiden yol göstermeye başladı.


World Whisky Day İstanbul için öncelikle katılımcılara teşekkür etmemk gerekiyor. Bu kadar güzel viski onların katılımı olmadan hiçbir şey ifade etmezdi. Maltın Günü Viski Kulübü’ne bu etkinliğin her dakikasını daha güzel kıldıkları ve organizasyonun her anında beraber oldukları için teşekkür ediyorum. Hepimizin gerek bire bir, gerek uzaktan (Whatsapp sağolsun) gerekse yolculukta beraber (İskoçya’da Burkay’la az ter dökmedik) aynı etkinlik için çalışması çok mutlu ediciydi. Tüm organizatörlerin ailelerine bize verdikleri sonsuz destek için ayrıca bir teşekkür etmek gerekiyor.
Bu organizasyonda emeği geçenleri aşağıda sıraladım. Corinne Hotel yönetimi ve çalışanları, desteklerini bizden esirgemeyen sevgili arkadaşlarımız, şehir dışından katılanlar ve niceleri. Hepsine sonsuz teşekkürler
Maltın Günü Viski Kulübü
– Ebru Bayramoğlu
– Meleklerin Payı – Burkay Adalığ
– Viski Gurme – Ozan Vural
– Viski Perver
– ViskiiciCem – Cem Sakarya
– Viski Defterim – Atakan Özdemir
– Onur Şimşekçi
– Onur Şanlı
– Işıtan Gün
– Varol Döken
– Keyif Adamı – Koray Kaan Özdemir
Fotoğraflar
– M.Can Gümüş
– Kerim Arslan
Geceyle ilgili fotoğraflar ise hemen altta ve Türkiye’deki viskiseverlerin Facebook’taki Viski Tutkunları’nın sayfasında. Aynı zamanda Instagram ve Twitter üzerinden #WorldWhiskyDayIstanbul ve #WWDIstanbul etiketleri de size yardımcı olacaktır:)
Sevgili Varol’un Hayatım Futbol’da bu etkinlik ile ilgili yazdığı yazı için tıklayabilirsiniz.
Meleklerin Payı da Mayıs yoğunluğundan payını alanlardan. Ancak o da yazdı WWD İstanbul hakkında:)