Alizé Gold Passion, çarkıfelek meyvesi (passion fruit) ağırlıklı olmak üzere diğer egzotik meyveler, konyak ve Fransız votkasından oluşmakta. Gold Passion ‘L’Original’ markasının tarihi ürünlerinden biri olarak göze çarpıyor. Gold Passion’un yanında tatlı vermutlar olarak Martini Bianco ve Martini Rosso kullanılıyor kokteylin yapımında. Bu kadar tatlının yanında da dengeleyici olarak, lime suyu, kumkat ve orange bitter kullandım.
Malzemeler:
- Alizé Gold Passion – 6cl
- Martini Bianco – 3cl
- Martini Rosso – 2cl
- Yarım Misket Limonun (lime) Suyu
- Orange Bitter – 4-5 damla
- 1 Kumkat
Bir shakera vermutları ve Alizé’yi ekleyin. İçkilerin üstüne de lime suyunu ve orange bitterı ekleyin. Başka bir shakera da bol buz koyun. Bloody Mary kokteylindeki gibi içerikleri shakerlar arasında aktaracağız. Böylece kokteylin hem soğumasını sağlayacağız hem de Alizé ve vermuttan gelen kıvamı korumuş olacağız. Aktarma işlemini 7-8 kez yapmak yeterli.
Shakerdaki karışımı soğutulmuş bir coupe kadehine veya içine büyük bir parça buz konulmuş highball bardağına koyun. Kumkatı 2’ye veya 4’e bölüp süsleyin.
Alizé Gold Passion
Martini Bianco
Martini Rosso
Bitter
Lime Suyu
Kumkat