
Ülke – Bölge: İskoçya
Damıtımevi: Cardhu
Tür: Harman
Yaş: 12
Fıçı: Meşe
Alkol: 40%
Burun: Meşe, bal, karamel, is, çok az narenciye, hindistan cevizi ve incir aromaları
Damak: İpeksi, dolgun ve gövdeli, akçaağaç şurubunu andıran bir tatla başlıyor. Baharat, kremamsı bir dokuyu güzel dengeliyor ve toffee ile damağı terk ediyor.
Bitiş: Orta uzun arası bir uzunlukta, zengin, kompleks bir harman. Sultana üzümleri ve lime ile son buluyor.
Türkiye’de önemi çok da fark edilemeyen bir viski. Benim görüşümde her barda bulunması gereken ve her akşam bir duble içilebilecek bir viski. Güzel akşamların güzel başlangıcı. Fiyatı son zamanlarda biraz yükselmiş olsa da her daim kaliteli ve memnun edici.
Black Label’ın en önemli özelliği bana göre tutarlılığı. Yıllardır bu özelliğinden ödün vermemesi bu viskiyi baş tacı yapmaya devam ediyor.
Comments
Pingback: İstanbul Viski Dostları - Tadım 7 - Johnnie Walker Serisi - Keyif Adamı
Neden viskilerin özelliğini daha net bir şekilde yazmıyorsunuz? Öğrenmek istediğimiz bilgiler bunlar değil malesef
Öğrenmek istediğiniz bilgileri sorarsanız tabii ki yardımcı olmaya çalışırım.
Bu sayfalarda hikayelerden çok tadım notlarına odaklanıyorum.