Jim McEwan Geri Döndü

In Viski, Haber by Keyif AdamıLeave a Comment

Bruichladdich Damıtımevi’nde 15 yıl çalıştıktan sonra, 2015’in Temmuz ayında ayrılan efsane baş damıtıcı Jim McEwan Islay Adası’nın en yeni damıtımevi Ardnahoe’da çalışmak için sektöre dönüş yaptı.

Jim McEwan Ardnahoe

2018’in yaz aylarında açılması planlanan damıtımevi için çalışmalar sürerken McEwan da damıtımevini kuran ünlü bağımsız şişeleyici Hunter Laing & Co. ile yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Bugüne kadar özellikle Bruichladdich’teki deneysel ve çılgın çalışmaları ile bildiğimiz McEwan bu görevinde daha klasiki geleneksel Islay tarzı viskilere yönelip çok da sıra dışı bir üretim gerçekleştirmeyeceğini, özlerine dönmeyi planladıklarını belirtiyor. Ardnahoe’da günümüzde alıştığımız bilgisayar sistemleri olmayacak ve her şey manuel yapılacak.

Ardnahoe Distillery

Bruichladdich’teki görevinden sonra viski üzerine çalışmayan Jim McEwan Ardnahoe’ya katılmasında Hunter Laing’in, damıtımevinin lokasyonunun, mimar Iain Hepburn’ün ve hepsinden öte ilk defa tasarım aşamasından itibaren bir damıtımevi kurulumunun etkisi olduğunu söylüyor. Tabii ki McEwan Ardnahoe dışında Hunter Laing’in çıkaracağı harman ve single cask viskiler üzerine de çalışacak.

Heyecanlı günler Ardnahoe’yu bekliyor dersek yanlış söylemiş olmayız.

Yorum yazın