
Haig Ailesi tarafından 19. yüzyılda kurulan damıtımevi İskoçya’da bulunmakta. Column Still metodu yani Coffey Still olarak da bilinen damıtım metodunu kullanmaktalar. Bu imbikler harman viskisi için temel oluşturmakta. Cameronbridge’in ünü ise İskoçya’nın Column Still (Coffey İmbiği) metoduyla tahıl viskisi üreten en eski damıtımevi olmasından gelmekte. Tam olarak Coffey Still metodu olmasa da daha öncül bir versiyonu olduğu da iddia edilmekte. Damıtımevi uzun süre tahıl viskisi üretse de şu an viskinin yanında Smirnoff, Gordon’s Gin ve Tanqueray gibi cinler de üretiyor. Damıtımevinin havadan bir resmi aşağıda.

Haig Club’a dönecek olursak, viski herhangi bir malt viski içermemekte. Tam olarak bir tahıl viskisi. Bana ve çoğu deneyene göre viskiye yeni başlayanlar hedef alınmış. Sonuçta reklamlarında da David Beckham gibi biri kullanıldığı için geniş ve daha genç bir kitleye şık bir şekilde viskiyi sunmak istemiş Diageo. Dünyada yükselen tahıl viskisi trendini çok iyi kullanan bir viski markası Haig Club.
Geçtiğimiz yıl Asya pazarında da boy gösteren Haig Club her geçen gün sesini daha çok duyuruyor.


Burunda tarçın, kuru meyve, çimen ve hafif meşe kokusu bulunmakta.
Damakta tatlılık inanılmaz bir şekilde öne çıkıyor. Hafif limonumsu tatların eşliğinde rahat bir içim sunuyor.
Bitişi daha çok baharatlı, yine yumuşak ve toffee notaları var.
Bana göre, tam olarak da düşündüğüm gibi kolay içilebilen, çok keskin köşeleri olmayan bir viski ortaya çıkmış. Güzel bir reklamla insanları viskiye çekmek için yapılmış akıllıca bir hareket. Buzla içilebilir veya kokteyllerde kullanılabilir. Hafif yapısı buna oldukça uygun. Ancak 45 sterlinlik fiyatı gözden çıkaracaksanız piyasada alabileceğiniz çok daha üst seviye viskiler de bulunmakta.

Birçok viski severin burun kıvıracabileceğini düşündüğüm bu viskiye bir çok single malta alışmamış damağın da beğeni göstereceğini tahmin edebiliyorum. Ancak reklamının geçmiş dönemdeki en iyi viski reklamlarından biri olduğunu söylemek gerekiyor:) Böyle bir viski grubu sanıyorum biz viski severlerin hayalidir.
Haıl Whısky!!