Glenfiddich Malt Master’ı Brian Kinsman tarafından özenle seçilen viskiler arasında rom fıçılarından, Bordo şarabı fıçılarına uzanan geniş bir seçki bulunmakta.

Şişe fiyatları 300 £ ile 100000 £ arasında. 1996 Refill Oak Marriage 300£ gibi bir fiyata satılırken, 1958 Sherry Butt 100000£ gibi yüksek bir fiyata satılıyor. Sherry Butt’tan sadece 3 şişe satışa sunulmuş. Ben kendim için 1992 Rum Cask seçmek isterdim ancak tahmin edebileceğiniz üzere Türkiye’ye kargosu olmamakla beraber fiyatının da 1250£ olması da üzücü bir gerçek.
Bir şişe viskiye 16000 £ isterseniz Glenfiddich işleri sizin için kolaylaştırıp “Platinum Experience” menüsünü yaratmış. Orada 16000£ – 100000£ fiyatlı viskilere hemen ulaşabiliyorsunuz.
Önce tat profilinizi belirlemek için “Taste Profiler” seçeneğini kullanıyorsunuz ve kolleksiyondan damağınıza uygun şişeyi belirlemeye çalışıyorsunuz. Önerilen şişelerle devam edebilir veya kendi istediğinizi seçebilirsiniz.

Peki şişeyi aldık diyelim. Ya sonra? Hemen kendi paketimizi ve etiketimizi yaratmaya geçiyoruz. Kutu rengini ve etiket detaylarını seçebiliyoruz. Hatta etiket üstündeki yazıyı da değiştirebiliyoruz.
Bir sonraki adımda ise bakır plaka üzerinde istediğimiz mesajı yazabiliyoruz.

Yurtdışında olsam biraz uygun fiyatlılardan bir tane alırdım diye düşünüyorum. Yine de ekran başından incelemek bile oldukça keyifli.
En Pahalı Viski En İyi Viski Değildir !!