İlk bölümde genel bar yerleşimi ve kokteyl malzemeleri hakkında yazmıştım. Bu bölümde ise bir bar için spesifik içki türleri üzerinden gerekenleri yazacağım.
Viski
Barınızın viski bölümü için farklı çeşitlerde viski ve kadehe ihtiyacınız var. İçim zevkini farklılaştırmak için viski taşı ve büyük buz kalıplarının yanında damlalıkta işinize yarayacaktır.

Barınız için farklı türlerde viskilere ihtiyacınız var. Single malt viskilerden, harman viskilere, burbondan çavdar viskilere kadar geniş bir seçki barınızda yer almalı. Viski türleri hakkında daha geniş bilgi için
Whisky Or Whiskey yazımı okuyabilirsiniz.

Viskiyi birkaç damla su ekleyerek içmek özellikle single malt viskilerde büyük fark yaratmakta. Angel’s Share gibi birçok firma bu tip damlalıklar üretmekte.

Harman viskilere ve burbonlara buz eklemek sıkça rastladığımız bir durum. Ancak son dönemde popüler olan büyük buz parçaları ve viski taşları da seyrelmeyi azalttığı için kullanılmakta. Ebay ve Amazon gibi sitelerden edinebileceğiniz bu buz türleri gittikçe popüler hale geliyor.
Şarap
Piyasadaki binlerce çeşit şarap için en önemli şey şarapları evde uygun ortamda saklamak. Bunun için farklı yöntemler var. Eğer evdeki sıcaklık uygunsa güneş görmeyen ortamlarda farklı raf uygulamaları var. Ben üç tanesini kullanıyorum.

Migros gibi marketlerden edinebileceğiniz bu raf sistemi ucuz ve başarılı ancak üstüne yenisi eklenemiyor.

Sıkı bir viski içicisiyseniz boş kutuları atmayın!!

Daha dekoratif bir çözüm de mevcut elbette.
Ardinart firmasının ürettiği Wine Block ürünleri şarap saklamak için biçilmiş kaftan.

Yıllanacak şaraplarınızı belli bir derecede tutmalısınız. Profesyonel olmayan, havayla soğutma yapan bu şarap dolapları sorununuzu çözebilir. Çok daha fazla kapasiteli, profesyonel ve titreşimsiz dolaplar için de yüksek bir miktar parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Tercihiniz o yönde olursa
Liebherr gibi markaların dolaplarına bakabilirsiniz.

Özellikle kırmızı şaraplarınızın havalanması için karaf şart. İlla şık ve pahalı bir şey olması gerekmiyor. Hava ile buluşabileceği geniş bir yüzey sağlayan her türlü karaf iş görecektir.

Mantarı şişeden zararsız ayırmak için kaliteli ve kolay kullanışlı bir tirbüşon şart.

Bitiremediğiniz şarapları 1-2 gün korumak için içindeki havanın alınması lazım. İşte bu pompa tam bu iş için.

Şarabı kadehe dökerken hızlı bir havalandırma istiyorsanız. Bu tip havalandırıcları kullanabilirsiniz. Her şarap için ekstra karaf biraz sıkıntılı olabileceği için bu tip ürünler oldukça kullanışlı.

Elinizde yıllanmış ve açıp bitiremeyeceğiniz bir şarap varsa, mantarını açmadan bir kadeh içmek için Coravin ürününü kullanabilirsiniz. Oldukça keyifli ve hayat kurtaran ancak pahalı bir icat.
Yazının İlk Bölümü İçin Tıklayın
Comments
Pingback: Eve Bar Kurmak - Keyif Adamı