5 Cocktails & More – 5 Çayı Kokteylleri

In Kokteyl, Mekan by Keyif AdamıLeave a Comment

Bu yazı 3 yazılık Mekanlar & Kokteyller serisinin 3 numaralı yazısıdır
Kokteyl barları her geçen gün popüler olmaya devam ediyor. Ancak Avrupa’da gördüğümüz iş çıkışı kokteylleri kültürünü daha tam olarak görememiştik İstanbul’da. İstanbul gece hayatının tanınan yüzlerinden sevgili Oben Budak ve Berti Palombo uzun bir süre önce bu açığı kapatmak için kollarını sıvadılar ve çok keyifli bir mekanımız daha oldu. 5 Cocktails & More.

5 Cocktails & More

Mekan akşam üstü saat 17:00’da kokteyllerini yapmaya başlıyor ve gece geç saatlere kadar devam ediyor. Swing-hop ve caz  öğeleri ağırlıktaki müzik listesiyle benim gönlümde zaten önemli bir yer kazanmış oldu. Mekanda harika bir bar ve sizi ev partisinde hissettiren bir dekorasyon mevcut. Dore renginin ön plana çıktığı aksesuarlar, özenle seçilmiş oturma takımları ve bistroların yanında devasa bir bar var. Oben mekanı tarif ederken misafirlerinin kendilerini evlerinde hissetmelerini istediklerini belirtiyor.

Çok bekletmeden kokteyllere geçelim. Tatmaya Gold Digger isimli kokteylle başladım. An itibariyle mekana her uğradığımda en az bir tane içtiğim bir kokteyl haline geldi bu kokteyl. Gold Digger Johnnie Walker Black Label, sage ve nane yaprakları, limon ve yumurta akı ile hazırlanan ferahlatıcı ve lezzetli bir kokteyl. Bir viski ve özellikle Mint Julep severseniz bu kokteyli denemeniz lazım. Altın renkte bir Julep kadehinde servis edilmesi de keyfi biraz daha arttırıyor.

Gold Digger

İkinci kokteyl ise bir müzik grubunu andıran Plan Direct isimli kokteyl oldu. Burbon sevenler için uygun bir kokteyl olan Plan Direct içinde bulunan Chambord, lime, susam ve çörek otu süslemeleriyle görüşte şık bir kokteyl. Burbonun tatlı karakterinin yanında kırmızı orman meyveleri ve hafif ekşi bir damak yakalayan bu kokteyl yemekten sonra tercih edilebilir.

Plan Direct

3. kokteyli seçerken gözüme Ron Zacapa ve ‘Smoke’ ilişti ve hemen Holy Smoke isimli kokteyli seçtim. Ron Zacapa 23, Angostura Bitters, ev yapımı vişne şurubu harmanlandıktan sonra puro yapraklarıyla isleniyor. İnanılmaz!!! Romun verdiği dolgun tadı aldıktan sonra Angostura ve is aromaları birbirine karışıyor ve bir iksir misali sizi kendinizden alıyor.

Holy Smoke

Me, You & The Cat ise ismiyle beni kendine çeken kokteyllerden biri oldu. Kırmızı meyve ağırlıklı içeriğine Bulleit Bourbon, Luxardo Cherry, nar suyu karakterini veriyor. Dengeli ve lezzetli bir kokteyl. Viskiyi çok fazla hissetmeyip meyvemsi bir kokteyl içmek isteyenler için doğru bir tercih.

Me You & The Cat

Booty Call ise benim favorilerimden oldu. Çarkıfelek meyvesi yani passion fruit aşığı olduğumdan dolayı olabilir. Captain Morgan romu, Cointreau, limon ve ev yapımı şuruptan oluşan bu kokteyl sıcak günlerde sizi tropikal bir ortama götürecek.

Booty Call

Son olarak öyle farklı bir Manhattan servisi yaptılar ki değinmezsem olmaz. Klasik kokteyllerden Manhattan’ı bilirsiniz, çavdar viskisi, tatlı vermut ve bitterdan oluşan bir kokteyl. Çavdar viskisi hala Türkiye’de olmadığı için burbonla yapılan bu kokteyl çok şık bir kafeste servis edildi. Beni de kendine aşık etti.

Manhattan

Aynı zamanda AdamInTown sitesinin yazarlarından stilist Alexander Koko 5 Cocktails & More’u o kadar güzel yansıttı ki bana, zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım.

5 Cocktails & More, özetlemek gerekirse iş çıkışı geceyi başlatabileceğiniz, kokteyllerin etkisiyle kendinizi ortamın akışına bırakabileceğiniz ve eviniz gibi hissedeceğiniz bir bar olmuş. Şişhane Metrosu İstiklal çıkışının dibinde, harika müzik, samimi ve bilgili personel, özenle yapılan kokteyllere sahip ve yakında gelecek zengin bir atıştırmalık menüyle kendini geliştirecek bir yer olduğunu eklemeliyim. Benim de ayağım alıştı ve sıklıkla uğruyorum. Görürseniz selam vermekten çekinmeyin.

yaşasın kokteyl !!

Series Navigation<< Andrea Karaköy – Karaköy’ün Şık Durağı

Yorum yazın